HAN MAVİ VE ŞABAN KEMER İLE DIŞ TİCARETTE AHŞAP AMBALAJ MALZEMELERİNİN ISIL İŞLEME TABİ TUTULMASI VE İŞARETLENMESİ YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Ankara Zirai Karantina Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, Ziraat Mühendisi Han MAVİ’nin ve Ziraat Mühendisi Şaban KEMER'in anlatımları ve sunumlarıyla "Dış Ticarette Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesi Yönetmeliği Uygulamaları” eğitimi 5 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 14.00'te OAİB Genel Sekreterliği Ahmet Kahraman Konferans Salonunda yüz yüze (fiziki) olarak, 93 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

 

Eğitime katılanlar aşağıdaki konularda bilgi sahibi olma imkanına kavuşmuşlardır:

 

 -Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik

-ISPM-15 Nedir?

-ISPM-15 Uygulamaları Kapsamındaki ve Kapsam dışındaki Ahşap Ambalaj Malzemeleri Nelerdir?

-ISPM-15 Uygulaması Yapan İşletmelerin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?  Yeni Yönetmelik Ne Gibi Değişiklikler Getirmiştir.

 -ISPM-15 Kullanıcılarının (ihracatçıların) Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?  Yeni Yönetmelik Ne Gibi Değişiklikler Getirmiştir.

-İhracatçı Firmalar Ahşap Ambalaj Malzemesi Tedarik Ederken Nelere Dikkat Etmelidir?   Yeni Yönetmelik Ne Gibi Değişiklikler Getirmiştir.

-Tedarikçilerin (İkinci Elcilerin) ve İmalatçıların Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Yeni Yönetmelik Ne Gibi Değişiklikler Getirmiştir.

-İş Sözleşmesi

-Karantina Alanı

-Kroki

-İşaret Numarası

-Isıl İşlem Fırın Hacmi

-İzin Belgesi İptal ve Yenileme İşlemleri

-İşaretleme Aparatı İşlemleri

-Otomasyon Sistemi

 

Eğitim sonunda Ziraat Mühendisi, Ankara Zirai Karantina Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Han MAVİ ve Ziraat Mühendisi Şaban KEMER katılımcıların konuyla ilgili sorularını yanıtlamışlardır.

 

Eğitimin Sunumları :

 

ISPM-15 Eğitim Bilgilendirme ve İstişare

 

ISPM-15 İzin Belgeli İşletmeler

 

ahsaphd.jpg

 

WhatsApp Görsel 2025-05-07 saat 14.30.56_9e113ee6.jpg